notarislamp

De notarislamp: een plaatje!

De notarislamp bestaat al sinds de twintiger jaren van de vorige eeuw. En toch oogt ze nog steeds modern en trendy! Vanwaar komt deze charme en elegantie? Wat is er zo aantrekkelijk aan dit soort lampen? We proberen het hier even uit te leggen.

De kleuren en vormen van de lampenkap

Origineel zijn notarislampen uitgerust met een lampenkap in twee kleuren. De binnenkant is altijd wit, zodat het licht helder naar beneden schijnt. De buitenkant van de lamp is meestal groen of zwart. Je vindt ook wel witte of blauwe lampenkappen. Deze laatsten geven een wat modernere uitstraling. De lampenkap is altijd langwerpig met afgeronde hoeken. Ze zit zodanig in het armatuur verwerkt dat ze kantelbaar is, waardoor het licht nog meer gericht kan worden.

Het onderstel: messing en koper

Het armatuur of onderstel van de notarislamp is gemaakt van metaal. Vooral koper en messing zijn kenmerkend voor dit soort lampen. De afwerking kan mat of glimmend zijn. Glimmende onderstellen kaatsen het licht van de omgeving terug, wat een warme gloed geeft. Af en toe vind je ook onderstellen in ijzer. De vormen zijn afgerond of heel strak. Daar de lampenkap altijd dezelfde vorm heeft, wordt er vooral met het design van het onderstel de juiste sfeer gecreëerd.

Het geheel: stijlvol, klasse en allure!

Je kunt niet naast een notarislamp kijken. Dit is niet zomaar een tafel- of bureaulamp. Het is gewoon pure klasse! Ook het meest eenvoudig bureaumeubel wordt een chique werktafel als je het uitrust met een notarislamp. De kleuren, de uitstraling en de vormgeving vormen een geheel dat je met geen enkele andere tafellamp bekomt. Velen hebben deze look al willen nabootsen. Het lukt maar niet!

Voor jong en oud

Vroeger werden deze lampen enkel door notarissen of bankiers gebruikt. Je zag ze ook bijna nergens anders. Gelukkig hebben ze hun weg gevonden naar het bredere publiek. Jong en oud zijn gek op deze lampen. Ze worden in alle kamers van de woning geplaatst: op de console in de hall, op het dressoir in de eetkamer, naast de leeshoek en zelfs in de badkamer. Je kan ze online kopen bij bijvoorbeeld Directlampen.nl.

Ook al is dit een zeer leuke en klassevolle lamp, hoed je ervoor dat je niet overdrijft! Eén notarislamp in de woning is in de meeste gevallen al voldoende. Ze is zo stijlvol dat ze het verdient om een blikvanger te zijn!

 

Geef een reactie